Best of - Kystriksveien

  PDF
Værnes - Namsos - Brønnøysund - Dønna - Bodø - Lofoten og Vesterålen.
 • Rune Nilsen/nordnorge.com
 • BestOfNorway
 • Terje Rakke/Nordic Life/nordnorge.com
 • Marten Bril/visitvesteralen.com
 • Marten Bril/visitvesteralen.com
 • Kristian Nashoug/lofoten.info
 • Thorstein Brenner/visithelgeland.com
 • Helgeland Reiseliv
 • CH/Helgeland Reiseliv
 • Daniele Zanoni
 • Ronny Lien
 • Olav Breen

Rundreisen vi foreslår bygger på det vi mener er highlights i denne regionen, i Nord-Norge. Best of Norway har vi kalt våre rundreiser. Denne er basert på en 9 dagers reise ukes reise fra Værnes Lufthavn, langs kystriksveien til Bodø, via Lofoten, Vesterålen før turen avsluttes tilbake i Bodø. Ruten vi skisserer har korte reisedistanser daglig, men du må like å være på farten på denne reisen.

Denne pakken inkluderer:

 • Overnatting 8 døgn
 • Havørnsafari i Lofoten
 • Hvalsafari i Andenes
 • Leiebil fra AVIS/Budget.

Vi tilbyr en både hotellovernatting og overnatting på budsjett.

Pris budsjett, per person i dobbeltrom: fra kr 11 500,-

Pris Hotell, per person i dobbeltrom: fra kr 13 100,-

Kystriksveien


Reisen begynner ved Norges tredje største by Trondheim og fra flyplassen reiser du nordover langs E6.  Første del av reisen fram til Steinkjer, går gjennom Innherred med et vakkert kulturlandskap og du kjører langs Norges nest lengste fjord Trondheimsfjorden.  

Vi anbefaler en avstikker langs Den Gyldne Omveg som er en «scenic route» fra Røra (E6) til Vist (E6). Her får du oppleve et vakkert kulturlandskap og muligheter for å besøke gårder f.eks. med osteproduksjon, keramikkverksted og kunstgalleri. Bare 4 km nord for Steinkjer tar du av på Kystriksveien (rute 17) som tar deg til Namsos.  Stopp gjerne innom Kystriksveien Info-Center som ligger i Steinkjer sentrum.  

Namsos ligger munningen av den kjente lakse elva Namsen.  Vi anbefaler en tur opp på byfjellet Klompen for flott utsikt ut over elva, byen og fjorden.  Det går bilveg helt opp. I Namsos overnatter du på enten Scandic Rock City hotel eller Namsos Camping.

Namsos - Brønnøysund


Du kan velge å kjøre langs kysten fra Namsos ved å følge fv769 eller kjøre innlandet langs fv17.  Den fineste opplevelsen får du nok ved å velge det første alternativet, selv om dette medfører en ekstra ferjetur. Fra Namsos sentrum følger du fv769 mot Lund hvor du tar første ferje til Hofles.  Kjøreturen byr på svingete veg langs fjorder til du kommer ut mot storhavet Folla.  Følg fv769 til Rørvik hvor du ankommer rundt lunsj og besøker kystmuseet Norveg som ligger midt i sentrum av kystbyen Rørvik. I tillegg til å være et interessant museum som viser kysthistorie gjennom 10 000 år har museet også en god restaurant/cafe for lunsj.  Reisetid fra Namsos til Rørvik inkl. ferje er ca. 1 t 40 min.

Fra Rørvik fortsetter ferden langs fv770 og fv771 til du kommer inn på fv17 i Bindal.  Her kommer du til Holm hvor du tar ferje til Vennesund.  Landskapet åpner seg opp og fjellene blir høyere.  Du har nå kommet til Helgelandskysten. Etter en kort ferjetur forsetter du opp til Brønnøysund.  Kystbyen, midt i Norge, som er kjent for Torghatten.  Fjellet med det store hullet.  Torghatten ligger bare 14 km utenfor Brønnøysund sentrum.  Fra parkeringplassen kan du gå opp til hullet og gå gjennom fjellet.  En flott kveldstur med fantastisk utsikt.  

Brønnøysund - Vega - Brønnøysund


Verdensarven Vegaøyene ligger bare en kort ferjetur nordvest for Brønnøysund.  Her kan du besøke det lokale ærfugl museet (E-Museet) og lære om øyfolkets bruk av dun fra ærfuglen.  På tirsdager og fredager i sommersesongen går det båtturer ut til øya Lånan hvor man kommer tett på og får møte fuglevokterne. En fin måte å oppleve øya Vega på er å leie sykkel fra turistkontoret, enten på Vega eller fra Brønnøysund.  Om du velger å leie sykkel fra Brønnøysund kan du reise med hurtigbåt fra Brønnøysund til Vega. Vi anbefaler også å legge inn en lunsj på Vega Havhotell.  Hotellet er kjent for sin gode mat basert på lokale råvarer.

Brønnøysund - Dønna


Etter frokost setter du kursen nordover langs Fv17.  Dagens etappe er ikke lang, men består av flere ferjer så turen går sakte og du kan gjøre flere stopp under

Bestill

Reiserute

Dag 1

Ankomst Bodø: Overnatting 2 netter. Hotell: Scandic Hotell Havet Camping: Bodøsjøen Camping

Dag 2

Bodø og omegn Bodø – Saltstraumen – Bodø (60 km). Bodø - Kjerringøy – Bodø (80 km).

Dag 3

Lofoten. Tidlig bilferge til Moskenes (3,5 t), direkte fra Bodø. Overnatting 1 natt Eliassen Rorbuer

Dag 4

Fra Moskenes til Svolvær (130 km) Overnatting Svolvær. Hotell: Scandic Svolvær Hotell Budsjett: Lofoten Rorbuer

Return to Værnes

Open in Google