Best of Fjord Norge

  PDF
Trondheim - Oppdal - Atlanterhavsvegen - Geiranger - Flåm - Bergen
 • BestOfNorway
 • Oppdal Safari
 • CH/visitnorway.com
 • Øyvind Heen/visitnorway.com
 • Andres Giubelli/visitnorway.com
 • CH/visitnorway.com
 • Matti Bernitz/visitnorway.com

Rundreisen vi foreslår bygger på det vi mener er highlights i denne regionen innen naturopplevelser. Best of Norway har vi navngitt vårt rundreisekonsept. Denne reisen er basert på en 8 dagers bilreise fra Trondheim til Oppdal – ut til kysten og Kristiansund – før turen går sørover forbi Trollstigen og Geiranger  før den ender i Bergen.

Ruten tar for seg opplevelser for den naturinteresserte. Ruten vi skisserer har korte reisedistanser daglig, men du må like å være på farten på denne reisen om du skal få med deg og oppleve stedene. Vi har foreslått overnatting på hotell eller budsjett/camping.

I pakken inkluderes:

 • Overnatting 7 døgn
 • Leiebil fra Avis/Budget
 • Moskussafari
 • Kajakkpadling i Geiranger eller Fjordcruise

Pris budsjett: Fra kr 8 799 per person i dobbeltrom

Pris hotell: fra kr 9 399 kr per person i dobbeltrom.

Sesong: 01.juni - 31.august 2017.

Trondheim


Rundreisen starter i Trondheim etter ankomst. AVIS/Budget har stasjon på Trondheim Lufthavn Værnes og i Trondheim Sentrum. Avreise fra Trondheim, og kjør mot Oppdal. Fra kyst til innland - fra fjord til fjell.

Oppdal


Oppdal er skapt for rekreasjon, omkranset av tre nasjonalparker med et rikt fugleliv, fjellandskap og allslags vær. I Dovrefjell Nasjonalpark finner du som eneste sted i Norge, og blant få i verden, moskusen. Inkludert i rundreisen får du bli med på moskussafari med guide for å få et glimt av den imponerende moskusen på nært hold. Alternativt kan du dra på elgsafari som også tilbys av Oppdal Safari på Oppdal. Det finnes andre tilbud som rafting og juvvandring på elva Driva, kanotur og fotosafari med guide i området. Nytt på Oppdal er håndverkbakeriet «Bakeriet Sprø og Smak og behag» som serverer delikatesser og kortreist mat fra omegn.

Via Sunndalsporten til kysten


Etter et par dager i fjellet går turen videre vestover mot kysten. Kjør vestover, ”via Sunndalsporten”, Jenstadjuvet og Vangshaugen. Alternativ overnatting for budsjettforslaget her. Returner til Sundalsporten, fortsett til Sunndalsøra. Ta til venstre retning Molde, ca 1 km etter Sunndalsøra tar man til venstre opp ”Litjdalen” til Aursjøen. Kaffestopp på Aursjøhytta og fortsett til Eikesdalen, der det er hytteutleie og camping.

Alternativt går reisen videre til Vangshaugen og Eikesdalen, fra Eikesdalen til Angvik gamle handelssted, overnatt der eller kjør ca. 1 time til i Kristiansund. I Kristiansund anbefales deres viden kjente Fish and Chips som fås kjøpt på hurtigbåtkaia.

Den naturinteresserte tar turen nordover til Smøla etter en god frokost. Du kommer frem til et fugleparadis. Smøla er en øy som byr opp til mange naturopplevelser, men vi vil trekke frem ørnesafari som en av hovedattraksjonene øya har å by på. Smøla Naturopplevelser tilbyr blant annet dette, og andre aktiviteter.

Altanterhavsveien og Geiranger


Etter opplevelser på havet går turen videre på Altanterhavsvegen. Vill og vakker natur ga Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen førsteplass på den britiske avisen The Guardians liste over verdens fineste bilreiser, i følge VisitNorway.com. Å ikke legge turen nordover mot Atlanterhavsveien er dermed utenkelig. Det er ikke lange veien fra Åndalsnes til Molde og Kristiansund, stedene hvor du finner denne strekningen midt imellom. Planlegg et stopp i Bremsneshola, Norges største grotte, som strekker seg 80 meter inn i fjellet.

Etter en fin biltur fra Smøla ender du dagen i Åndalsnes. En nydelig plass med høye tinder rundt. Ikke langt fra Åndalsnes ligger Geiranger. På veien dit kjører du berømte Trollstigen. Ankommet Geiranger kan du velge sightseeingbåten for å se fjorden fra havsiden. Er du sprek velger du kajakken. En naturopplevelse du sent vil glemme! Ta dere også opp til Dalsnibba for å nyte utsikten. Videre sørover går turen ti

Bestill

Reiserute

Day 1. Trondheim

Arrival Trondhiem - your VW Caddy will be ready for you. Enjoy the day in Trondheim!

Day 2. Musk ox safari

Musk ox safari

Day 2. Oppdal

Stay over night in a place of your choice

Day 3. Aursjørunden

Drive the mountainous Aursjørunden

Day 3. Kristiansund

Stay over night in Kristiansund

Day 4. Sea eagle safari

Sea eagle safari

Day 4. Smøla Havstuer

Stay over night at Smøla Havstuer

Day 5. The Atlantic Road

Drive the beautiful atlantic road on your way to Åndalsnes

Day 5. Åndalsnes

Stay at the Grand Hotel Bellevue

Day 6. Trollstigen and Geiranger

Drive the dramatic Trollstigen, and visit the famous Geiranger!

Day 6. Førde

Stay over night in Førde

Day 7. Bergen

Explore Bergen

Open in Google